IV. Gyulai ’56-os Művészeti Emlékverseny

Az 1956-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulójának tiszteletére.

Gyula, 2016. október 22-23. (szombat-vasárnap)

A két napos, történelmi témájú, országos művészeti fesztivált a 60. jubileumi évben immár 4. alkalommal rendezzük meg a 10 éves Október 23. Alapítvány, Gyula Város Önkormányzata és a POFOSZ Békés megyei szervezete támogatásával. A színvonal emelését célzóan idén bevonjuk a szakmai szervezésbe a Gyulai Művésztelep Egyesület művészeit is.

Korábban a részvételi arány és a téma változatos bemutatása, a hangulata igazolta elképzelésünket, van értelme ’56-os témában országos nagyrendezvényt szervezni.

Kapcsolatok jöttek létre, szakmai barátságok szerveződtek a települések, diákok és a felkészítő tanárok között. Gyula városa biztosította jelenlétét 1956 szellemének ápolására felesküdve.

Sok még az adósságunk, kevés az ismeret, ezért a gyulai civil szervezetünk a fiatalok számára szervezett programokkal, az alapítványunk honlapjával, történelmi rendezvényeinkkel, tanulmányi kirándulásokkal igyekszik azt elmélyíteni.

Helyszín:
Mogyoróssy János Városi Könyvtár
(Simonyi-Olvasóterem),
5700 Gyula, Városház utca 13.
06/66-362-000

Az emlékverseny pályázati anyagából készült kiállítás ugyanitt, a rendezvényteremben és a világhálón lesz látható 2016. november végéig.

A programot az 1956-os Emlékbizottság KKETTKK-56P-04 jelű “Sinkovits Imre” pályázat támogatásával valósítjuk meg.

56-os művészeti emlékverseny - meghívó

56-os művészeti emlékverseny – meghívó

One thought on “IV. Gyulai ’56-os Művészeti Emlékverseny

1. Mint Leigazolt, és ez év Április elején a Magyar Parlament által kitüntetett 56-os Szabadságharcos, aki 1956.Október 24-től kezdve 18-éves fejjel fegveressen harcolt, a győri Vagongyári teherautó tetején, Győr-Mosonmagyaróvár-Budapest, majd sebesűlten énis bekerűltem az vostudomány Egyetem alaksorában. Majd November végén, a néphez álló kiskatonák jóvoltából, akik egyik nap teheratókkal berohantak az udvarba, s minket a teheraautrókrab dobálva megsem álltak az Osztrák határig.Majd onnan Ausztria Hollandia következett. És a Helmondi 2-éves tartózkodásom után, 1958.Dedcemberében kivándoroltam is Sydney Ausztráliába.
    Évekkel ezelőtt mint hivatásos, s Nemzetközileg emismert szobrászművész, 14-m magas 56-os emlékmű tervvel énis bepályáztam a Hit-REMÉNY-SZETRET nevezetű tervvel.
    De sajnos a póstám kinyitása nélkül, (az irodita Nő elárulta nekem) hogy kinyitása előtt már napokkal félretették. S amikor én kérdőre vontam a szervezőket, hogy mitőrtént az én tervemmel azt hazudtták aszervezők, hogy nemérkezett oda időben!
    Na de száradjon a lelkükre, mert az én tervem az valóban figurálias szobrászat terv volt.És az 56-os Harcoló fiatalokat is benne ábrázoltam.
    Na de azóta sok víz elfojt a Dunán!
    Kivánok minden jot! Isten áldja meg népünket a Kárpátmedenceben. Óvja meg hazánkat attól a sok szines betolakodoktól, mert Mi nem ilyen hazért harcoltunk 56-ban. Ők élik világukat a mi tőbb ezeréves Szúmír-Szkittya-Hun-Avar-Ősmagyar főldön, és Mi az eredeti ősi fehér bőrű Masgyar faj leszármazottjai az örökösök, meg pusztulunk kim az idegenben! Űdv Sándor

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.