Koszorúzás Gyulán az ’56-os emlékműnél

Koszorúzás Gyulán a 3 város diákjaival közösen szervezett értéktári pályázat keretében.
„Diáktalálkozók a Hungarikumok a gótikus várak jegyében”

A történelmi témájú DÉK. vetélkedőt követően a záró program az Október 23. téren zajlott a városi ’56-os emlékműnél. Október 23-i nemzeti ünnepünk közeledtével a diákközösség együtt koszorút helyezett el a város egyik meghatározó történelmi értékénél, emlékénél, a lyukas zászlót szimbolizáló köztéri emlékműnél.

Bagyinszki Zoltán vezető főtanácsos, a program koordinátora néhány gondolattal emlékezett 1956 Gyulával kapcsolatos történelmi eseményeire és kérte a diákokat, hogy ezt az időpontot, ezeket az eseményeket továbbra is kísérjék figyelemmel, legyen számukra fontos ’56 üzenete, az egykori hősök tisztessége, helytállása.

Kocsis István igazgató úr Miskolcról kiegészítette az emlékezés gondolatait, néhány érdekes és szomorú ’56-tal kapcsolatos miskolci eseményre hívta fel a hallgatóság figyelmét.

Ezt követően a nagyváradi, a gyulai és a miskolci diákok és a pedagógusok elhelyezték a virágokat és a koszorút, majd főhajtással tisztelegtek a hősök a mártírok, az emlékmű előtt.

Bagyinszki Zoltán
elnök