Az Alapítvány ismertetője – 2016

Október 23. Alapítvány, Gyula

A közhasznú alapítványt Gyula város 56-os egykori polgármestere: M. Szabó András alapította az 1956-os Forradalom és Szabadságharc 50. jubileumi évfordulóján- a városi emlékmű létrehozásának évében – annak létrejöttét érdemben segítve.

Az emlékmű – köztudottan Kiss György gyulai származású – Budapesten élő és alkotó szobrászművész alkotása.

Az Október 23 Alapítvány főbb céljai:
Az 1956-os forradalom és szabadságharc 50. évfordulójára a történelmi esemény jelentőségéhez méltó emlékmű fölállítása Gyula város területén, ezt követően az emlékmű gondozása, karbantartása, az 56-os forradalom és szabadságharc szellemiségének és hagyományainak ápolása.

A kuratóriumban 2012. április végétől 7 fő tevékenykedett az alábbiak szerint:
Bagyinszki Zoltán elnök-képviselő,
dr. Görgényi Ernő, dr. Erdmann Gyula, dr. Ökrös István, dr. Kósa László, Pataki László, Fodor György tagok személyében.

A kuratórium tagsága 2014 óta:
Az alapítvány vezetősége: alapító: M. Szabó András, Bagyinszki Zoltán elnök
Kurátorok: Fodor György, Pataky László, dr.Ökrös István, Domokosné Szántó Gyöngyi

A főbb céljaink nem változtak, talán nagyobb hangsúlyt kapnak a rendezvények, a fiatalok eredményesebb bevonása és a működést segítő források folyamatos szervezése.
Alapítványunk 2012 május közepétől az alábbi címen is elérhető, tevékenysége megtekinthető (tartalma bővebben a címlapon, a menüsorban látható.) oktober23alapitvany.hu

Tisztelt érdeklődő, Kedves barátunk kérjük Önt, szíveskedjen segíteni működésünket a vállalt céljaink megvalósítását. Köszönjük támogatását! (adószámunk: 18390942-1-04)
Számlaszámunk: 11733027-20047342

Gyula Város Önkormányzata pályázatával és anyagi támogatásával, közadakozásból, gyűjtésből, az Október 23. Alapítvány jelentős szervező munkájával valósult meg az emlékmű elkészítése. Az átadási ünnepség 2006. október 23.-án történt, Gyula városában. (A kivitelező kőfaragó cég jelentős kedvezménnyel járult hozzá a létrehozásához.)

Bagyinszki Zoltán

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..