Szakmai beszámoló – Gyula város civil élete

2021-O23A-TOP-paly-Discord-ora-beszamolo

Pályázati forrás: TOP-7.1.1-16-H-ESZA-2019-00856 „Jövőnket formáló múlt – történelmi és kulturális rendezvénysorozat” projekt
Részfeladat címe: „Házhoz megy a történelem – rendhagyó rendezvény fiataloknak 6” – Gyulai civilek Gyula városáért, Gyula diákok Gyula városáért, Gyula várkertjének értékei és civil felhasználhatóságuk
Megvalósító szervezet: Október 23. Alapítvány (kuratóriuma)
Megvalósítás módja: Discord közösségi portál, online app (oldalt képen dokumentálva)
Megvalósítás ideje: 2021. 01. 29., 9.00-9.50 (alább képen dokumentálva)
Résztvevők száma: 37 fő online, 2 fő offline

Előzetes feladatok:
• egyeztetés a Gyulai Erkel Ferenc Gimnázium és Kollégium intézményvezetőjével (Zámori Ida engedélyezi az online óra felhasználását pályázati célokra)
• meghívók kiküldése digitális formában (e-mailek)
• Discord rendszer élesítése rendszergazdai segítséggel a Gyula TV, Csaba TV, Gyulai Hírlap, Gyulai Ifjúsági Központ (GYIK) számára
Bagyinszki Zoltán előzetesen elkészítette a videóanyagot a GYIK-ben
Szabó Enikő előzetesen elkészítette a ppt-anyagot
Fodor György előzetes elkészítette a ppt-anyagot, beüzemelte, kezelte az online közösségi teret
Rusznyák Csaba fotós technikát szolgáltat az offline dokumentáláshoz
• catering a Gyulakonyhától előzetesen lemondásra került a 453/2020. (X. 9.) Korm. rendelet értelmében, amely jelentősen korlátozta a 10 fő feletti közétkeztetés megvalósítását

Megvalósítás:
• 8.50-9.00: Rusznyák Csaba elkészítette a térfotókat
• 9.00-9.05: Fodor György köszöntötte a jelenlévőket és felvázolta az előadások rövid tartalmát, bemutatta az Október 23. Alapítvány tevékenységét, a pályázati forrásokról és eddig felhasználásukról, megvalósult programokról jogszerűen nyilatkozott (ld. tovább a Gyula TV és Csaba TV felvételeit, riportjait)
• 9.05-9.25: Szabó Enikő bemutatta a Gyulai Ifjúsági Központ (GYIK) és a városi diákcivilek munkáját, a diákok aktív részvétellel, kérdéseikkel segítették az előadást
• 9.25-9.30: Csikós Gyula kapott szót, aki az Október 23. Alapítvány legfiatalabb kurátora, egykori erkeles diák, jelenleg a Nemzeti Közszolgálati Egyetem hallgatója altisztje – mesélt a kuratórium civil tevékenységéről, ajánlotta a csatlakozást diáktársainak
• 9.30-9.45: Bagyinszki Zoltán előadását követhették a diákok interaktívan beiktatott vetítés formájában
• 9.45-9.50: Fodor György összefoglalta az elhangzottakat, ezután a saját civil életéről, ehhez kapcsolódó pedagógusi munkájáról mesélt Gyula városában – különös tekintettel a diákok lehetséges csatlakozási pontjaira, bíztatva őket a jövőbeli terveik megvalósítására városi civil segítséggel

Média:
Gyulai Hírlap:
https://www.gyulaihirlap.hu/136076-hazhoz-ment-a-tortenelem—a-gyulai-diakok-ujabb-e; https://www.youtube.com/watchv=9jaXVFbK2GQ&t=32s&ab_channel=gyulaihirlap
Gyula TV:
Csaba TV: mellékletben a honlapra szánt kisfilm (Facebook-on volt elérhető)
www.oktober23.alapaitvany.hu

Beszámolót készítette: