2022. Október 23-i emlékünnepség, 56-os kiállítás Los Angelesben

Tisztelet és köszönet érte a rendezőknek és Antal Tímea projekt szervezőnek.

Az 1956-os Forradalom és Szabadságharc 66-ik évfordulójára emlékeztünk vasárnap este a Los Angeles-i Egyesült Magyar Házban. A teltházas közönség soraiban szép számban köszönthettük mindazokat, akik részt vettek az egykori forradalomban, vagy átélték a forradalom időszakát. Köszönetünket fejeztük ki bátorságukért, hisz azok közé tartoznak, akik szembe szálltak a terrorral, az elnyomással. Elindítottak egy folyamatot, amelynek eredményeként, ha évtizedekkel később is, de lehullt a vasfüggöny, hogy megszülethessen egy új világ és vele együtt a szabadság.
Az ünnepi beszédet és az emlékműsort követően, a közönség részleteiben is megismerhette a számos ’56-os emlékművet bemutató fotókiállítást, az Október 23. Alapítvány – Bagyinszki Zoltán kurátor, gyulai fotográfus képei alapján. Öröm volt megosztani az érdeklődőkkel a kiállítás összeállítása során szerzett ismereteimet az emlékművek által hordozott gondolatiságról, 1956 megörökített szellemiségéről, többek között olyan elismert otthoni alkotók és szobrászművészek által, mint a Kossuth-díjas és a Nemzet Művésze címmel kitüntetett Melocco Miklós és Varga Imre, Győrfi Lajos, Szanyi Péter, Borbás Márton, Varga Tamás és még sorolhatnánk.
Hálás köszönet, hogy a Gyulai fotofgráfus által Los Angeles magyarsága is megismerhette 1956 számos magyarországi településen megörökített szellemiségét: kőben, fában, vasban, lélekben…

Köszönjük, hogy velünk emlékeztek! Köszönjük a szereplők és a közreműködők áldozatos munkáját! Öröm volt látni számos helyi magyar szervezet képviseletét és megtapasztalni az általuk nyújtott segítséget! Külön köszönet Varsányi Csabának az előkészületekben nyújtott segítségéért is!
Bepillantásként ajánljuk szeretettel az alábbi rendezvény képsorokat!

Antal Tímea
Dél-Kaliforniai Magyar Örökség Alapítvány/ Magyarok Háza.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..