Köszöntő Bényi Árpád kiállításának megnyitójára

BAGYINSZKI ZOLTÁN ELNÖK KÖSZÖNTŐJE

Tisztelt Hölgyeim és Uraim! Kedves Vendégeink!

Simonyi Imre gyulai költő, 56-os témájú verseit Tóth Tibortól hallhattuk, köszönjük szépen.
Az Október 23. Alapítvány és Gyula Város Önkormányzata nevében ezzel a verscsokorra köszöntöm Önöket az 1956-os forradalom és szabadságharc évfordulójának előestéjén, délutánján.
Külön tisztelettel köszöntöm a jelen lévő gyulai ’56-os egykori hős polgárokat,
Radóczi Andrást, aki ma már 101 éves, ifj. Lengyel Lajost és alapítványunk alapítóját, M. Szabó Andrást, Bandi bácsit, az 1956.-os októberi események gyulai polgármesterét. (Guth Zoltán és Búzás Elemér gyulai 56-os legendák sajnos már nem lehetnek velünk,Ők a közelmúltban itt hagytak minket…)
Köszöntöm tisztelettel Kónya Istvánt, városunk alpolgármesterét.

Üdvözöljük debreceni vendégeinket, Bényi Árpád festőművész özvegyét, Lenke nénit és Debrecen Megyei Jogú Város közelmúltbeli alpolgármesterét, Somogyi Bélát a Városok Falvak Szövetségének képviselőjét – akiktől a kiállítást megkaphattuk. . Köszönjük, hogy elfogadták meghívásunkat!
Köszöntöm barátainkat az Október 23. Alapítvány kuratóriumának tagjait. Megtisztelő számunkra, hogy ismét itt a könyvtárban szervezhettük meg ezt a kiállítást, köszönjük a kollégáknak és Dézsi János igazgató úrnak a segítségét.

Hölgyeim és Uraim, Tisztelt Tárlatlátogató Közönség!

Alapítványunk évek óta a művészet eszközeivel is tiszteleg ’56 hőseinek. Ma Bényi Árpád (1931-2006), debreceni festőművész ’56-os tárlatát nyitjuk meg. Nem kívánom a művész életútját ismertetni, itt a kiállítás helyszínén, a tablókon olvashatjuk a mester életének fontosabb állomásait,
’56 utáni hányattatását, szenvedését, elismeréseit és kitüntetéseit, a művek megszületésének körülményeit. Köszönjük Debrecen városának, feleségének, Lenke néninek a szervezőmunkáját, hogy az „56-os sorozat” című kiállítás képeit Gyulán is megtekinthetjük. Ezeket az alkotásokat a rangos tárlatot 2011-ben a Brüsszeli Magyar Intézetben is bemutatták.

Hölgyeim és Uraim!

Felkérem M. Szabó Andrást, az Október 23. Alapítvány alapítóját, Bandi bácsit Őt örömünkre ismét egészségben láthatjuk városunkban, nyissa meg ezt az újszerű, különleges képzőművészeti tárlatot, Bandi bácsi szeretettel várjuk gondolataidat. Köszönjük szépen!

Somogyi Béla úr üdvözlete Debrecenből a Városok Falvak Szövetségének képviselőjétől.

A kiállítás fotóanyagát Ruzsznyák Csabától kaptuk – köszönjük!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..