Hősök Napja Gyulán – 2019

Szervezésünkben is a Városi vezetőkkel, a Hadigondozottak Egyesületével koszorúzott 15 emlékműnél Gyulán a Október 23. Alapítvány.

Felemelő érzés volt idén május végén, már több mint 10 éve a közös emlékezés és a koszorúzás. Az ország egyik legnagyobb és egyik legszebb Göndöcs-kerti emlékművétől a Simonyi Óbester emléktáblán át az 56-os mártírok, hősök emlékművéig végigjártuk és tisztelegtünk az egykori gyulai hősök és mártírok emlékműveinél.

Jó volt látni a három, pályázat segítségével rekonstruált átadás előtt álló gyulai hősi temetőt. Köszönjük a mesternek a több mint 300 sírkő elkészítését. Sajnos kiöregszik a tisztelgő gyulai polgár, az érintett család, jó volna ha a fiatalok bekapcsolódnának a programokba, az emlékezés – koszorúzás közösségi “élményébe”.

Szeretném hinni, hogy eljön az ideje annak is amikor az iskolák, a diákok a jövőben virágokkal megtisztelik elődjeik, katona nagyszüleik síremlékeit – hősi emlékműveit.

Az Október 23. Alapítvány kuratóriuma nevében: Bagyinszki Zoltán elnök

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..